headerphoto

Kanoroutes in Oost Finland

Het merengebied is zeer uitgestrekt en afwisselend. Veel open water, maar ook leuke kleine doorvaartjes. Op het traject Heinavesi richting het Kolovesi Natianal Park, komen enkele flinke stroomversnellingen (o.a. Kerma-kanaal) op je pad. Die bij Kerma is afhankelijk van het weer klasse 3 maximaal.Toch is het aan te raden, zeker met volle bepakking, met je tourkajak de sluisjes als alternatief te nemen. Zeer gemakkelijk, een selfservice. Gewoon an een touwtje trekken en het hele gebeuren komt in werking. Bij groen licht invaren, afwachten (wel even vasthouden aan het touw, je wordt toch nog wel vrij snel geschut!) en de deuren van de sluis gaan open voor je volgende avontuur.

Juist de uitgestektheid van het Finse merengebied biedt je ontzettend veel mogelijkheden om per kano of kajak een of meer dagen er op uit te trekken. Wil je echt een indruk opdoen van de vele mogelijkheden?

Bezoek eens Kolovesi Retkeily Canoe Outfitters Co
Alle Seal Trail® routes zijn voor zowel beginnende als gevorderde kajakker te varen en bieden meer dan voldoende uitdagingen.

Peddelen zonder zorgen!

Wanneer je een all-in pakket kano trektocht voor meerdere dagen wilt boeken, kun je het best terecht bij een van de locale kanoverhuurbedrijven in de regio. Deze bedrijven worden aanbevolen door Metsähallitus. Zij bieden je de zekerheid van een goede uitrusting, routebeschrijving, snelle telefonische terugvalmogelijkheden bij eventuele calamiteiten en een goede verzekering.

Tenslotte ga je peddelen voor je plezier en wil je zonder zorgen van je kanotocht genieten. Deze locale verhuurders en Metsähallitus zijn coöperatief tot afspraken gekomen te werken volgens richtlijnen tot verantwoord natuurbehoud en natuur-tourisme. De lijst van verhuurders in het gebied vindt je op de site van Metsähallitus